Leerlingen Het Laar verspreiden geluk via Happy Stones

Algemeen Dendermonde

De kinderen en de leerkrachten van het buitengewoon onderwijs ORC campus Het laar leren over gevoelens en emoties. “Zeker in deze rare tijden willen wij veel aandacht geven aan het omgaan met gevoelens.  We werken vooral met de kleuren van emoties en de gevoelsmonsters”, zegt leerkracht Greetje Onselaere. “Van hieruit gaan we een stapje verder en vinden we het concept van de ‘happy stones’ perfect hierbij passen. We hebben een Facebookgroep opgericht ‘Happy stones Dendermonde en co’.”

“Wij vinden het heel belangrijk om mensen blij te maken en een goed gevoel te geven. Happy stones zijn beschilderde stenen die je op een willekeurige plaats neerlegt. Niet verstopt zoals een geocach maar zichtbaar voor iedereen. De vinder mag kiezen of hij of zij de steen meeneemt of laat liggen. De steen mag ook op reis gaan en op een andere plaats neergelegd worden waar hij door iemand anders kan gevonden worden. De vinder mag ook een foto plaatsen in deze groep waar hij/zij hem gevonden heeft of waar hij /zij de steen zijn nieuwe plaats geeft. Je mag ook zelf stenen beschilderen en ergens neerleggen, zo kan je je eigen steen volgen bij de reis die ze afleggen.”

Het project is er met een duidelijke bedoeling. “We willen mensen een lach op hun gezicht toveren en ook andere mensen aanzetten om dit ook te doen. Iedereen kan mee stenen versieren en ze in de stad of de deelgemeenten leggen.”