Sommige afdelingen Aymonshof kunnen opnieuw bezoek ontvangen

Dendermonde

Er is opnieuw bezoek mogelijk voor de afdelingen Oase, Ariadne, Atlantis en Andromeda in woon-zorgcentrum Aymonshof in Dendermonde.

Op donderdag 18 februari werden alle bewoners en medewerkers van wzc Aymonshof hertest. Uit de resultaten bleek dat er 4 nieuwe besmettingen van bewoners op de afdelingen Utopia en Pleiaden waren. Daarom blijven deze afdelingen nog in quarantaine. Dit betekent wel goed nieuws voor de afdeling Andromeda. De gesloten afdeling is sinds maandag opnieuw een open afdeling. Er zullen wel nog enkele bewoners in kamerisolatie moeten blijven. De familieleden van deze bewoners brengen we hiervan telefonisch op de hoogte.

Dinsdag werden alle bewoners en het personeel opnieuw getest. Als de testresultaten negatief zijn voor de afdelingen Utopia en Pleiaden, wordt de bezoekregeling voor deze afdelingen herbekeken. De bewoners van de afdelingen Atlantis, Ariadne, Oase en Andromeda en het personeel krijgen een tweede vaccinatie op donderdag 25 februari. Enkele bewoners die recent besmet werden, zullen op een later tijdstip gevaccineerd worden. De familieleden worden hiervan telefonisch op de hoogte gebracht. De vaccinaties voor de afdelingen Utopia en Pleiaden zullen later ingepland worden.