Negende grote zwerfvuilopruimactie in maart

Algemeen Lebbeke

Voor de negende keer al vindt er een grote zwerfvuilopruimactie plaats in Lebbeke, eind volgende maand.

“Op zaterdag 27 maart 2021 wordt in onze gemeente tijdens de grote lenteschoonmaak voor de negende keer een opruimactie georganiseerd waarbij het zwerfvuil moet verdwijnen! Samen met onze verenigingen, wijkcomités, vriendengroepen en burgers gaan we de strijd tegen zwerfvuil aan. Iedereen die zich geroepen voelt om een steentje bij te dragen aan een propere gemeente kan deelnemen aan de actie”, zegt schepen van Leefmilieu Goedele Uyttersprot (N-VA).

“Gelet op de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus ziet de planning er als volgt uit: tussen 9 en 13 uur kunnen de deelnemers materiaal afhalen bij de milieudienst in de Leo Duboisstraat. Er wordt voorzien in vuilzakken, fluohesjes, handschoenen en grijpers. Daarna kan iedereen in zijn eigen bubbel aan de slag gaan. Op de parking aan de technische dienst zal een grote container geplaatst worden waar de volle vuilniszakken kunnen gedeponeerd worden. Daarnaast organiseert de technische dienst een ophaling aan de verschillende kerken. Iedere deelnemer of vereniging krijgt een cadeaubon.”

Voor deze actie wordt een aparte verzekering afgesloten zodat iedereen met een gerust hart op pad kan gaan. “Aan de geïnteresseerden vragen wij om vóór 15 maart 2021 in te schrijven door een mail te sturen naar milieudienst@lebbeke.be of te bellen naar 052/46 82 47 met vermelding van je naam, eventuele naam van de vereniging, adres, telefoonnummer en de straten die je wil opruimen”, besluit de schepen.