Bomen moeten voor schaduw zorgen aan speeltuin De Pit

Algemeen Buggenhout

Omdat het in de zomer regelmatig te warm is om op de speeltoestellen aan De Pit te spelen besliste het gemeentebestuur om voor meer schaduw te zorgen. Door er bomen aan te planten.

“Naar aanleiding van de steeds warmere zomers gingen we op zoek naar een oplossing om de speeltuin aan De Pit te voorzien van een schaduwzone”, zegt schepen Mieke Van Malderen (CD&V). “Momenteel is het niet veilig om op een warme zomerdag te gaan spelen in de peuterspeeltuin. Toestellen worden warm, het zand wordt te warm en dat kan leiden tot brandwonden bij de kinderen. Daarom het voorstel om op een ecologische manier een oplossing te bieden aan de huidige problematiek. We willen dat doen door vijf bomen aan te planten, vier hoogstammen en 1 klim- en klauterboom.”