Prinsen en Keizers tooien zich in hun originele kledij om carnavalisten te steunen

Algemeen Dendermonde

Om de carnavalisten in Dendermonde te steunen in deze moeilijke tijden trokken enkele oud-Prinsen en -Keizers hun kostuum nog een keer aan.

“Dit jaar is er, om welgekende reden, geen editie van Dendermonde Carnaval.  Dat de Dendermondse carnavalisten hier “ertzjiër” zullen van hebben is maar niet meer dan normaal. Tenslotte leven zij jaarlijks naar hun “drei zotte daugen” toe.  De beide kandidaten Prins(es) Carnaval gaven reeds allebei het beste van zichzelf, maar dienden hun verkiezing al zeker met een jaartje uit te stellen. Maar zowel Regine als Sanne lieten nog steeds van zich horen via verschillende online activiteiten.  Rond onze DKV’s bleef het iets stiller, zij konden niet aan de slag in het stikkot om hun geweldige creaties van snit en naad te laten zegevieren. De werkplaats op het Hoogveld bleef akelig leeg en stil, een jaar zonder isomo, verf en vele uren laswerk… Maar vooral een jaar zonder sociale contacten tussen deze verschillende groepen”, zegt oud-Prins Kevin Verhofstadt.

“Mensen met elk hun eigen leven in hun eigen wereld, die keren jaarlijks terug naar eenzelfde plek, waar ze werken aan éénzelfde doel, Dendermonde Carnaval. Op zondag 21 februari 2021 zou er sowieso opnieuw een prachtige stoet door de centrumstraten hebben gereden, want de DKV’s en hun respectievelijke artiesten en wagenbouwers zorgden ongetwijfeld voor een nieuwe knalprestatie, waar wij als Dendermondse carnavalisten enorm trots op zijn!  Een stoet vol choreo’s, sublieme kostuums, machtige attributen, topsongs van eigen hand én wonderlijke creaties van praalwagens!”

“Volgend jaar staan we er met zijn allen terug, zoveel is zeker!”

Dit compenseren, op gelijk welke manier is niet haalbaar. “Om het even welk (online) alternatief kan hier nooit tippen aan de originele beleving.  De sensatie en spanning van de zondagstoet, de ontlading na de apotheose op de Grote Markt, de jaarlijkse prijsuitreiking en de memorabele momenten in de Dendermondse herbergen… het blijft iets uniek. Om hier toch een klein beetje aan tegemoet te komen hebben enkele oud-Prinsen en oud-Keizers vorig jaar reeds een nieuw carnavals initiatief genomen. De “BENDE van d’ALPACA’S” werd boven de doopvont gehouden, een bende oud-comitéleden, oud-Prinsen en -Keizers sloegen de handen in elkaar en wilden toch graag nog een deeltje van de Dendermondse carnaval beleven. Alle mooie herinneringen van de eigen verkiezingen, de jaren als Prins en/of Keizer bezorgden ons alvast heel wat uren vol zalige anekdotes en prachtige verhalen. Dit was hét signaal om er samen nog iets ongelooflijks moois van te maken”, gaat Verhofstadt verder.  Om dit jaar toch even alle échte Dendermondse carnavalisten een virtueel hart onder de riem steken, kropen we met sommige oud Prinsen, oud keizers nog eens in onze originele kledij, onder het motto “Prins en keizer blijf je voor ’t leven” en net daarom willen wij ons hart en volle steun aan de carnavalisten geven! Volgend jaar staan we er met zijn allen terug, zoveel is zeker!”