Sint-Martinusfonds voorziet 85 gezinnen maandelijks van voedselpakket

Algemeen Berlare

Meer mensen hebben tijdens deze coronaperiode nood aan bijkomende hulp. Het Sint-Martinusfonds in Berlare zorgt daarvoor. Maandelijks worden voedselpakketten samengesteld en het is ook mogelijk om kleren mee te nemen uit de opslagplek achter het Parochiecentrum op het Dorp.

“We zijn een noodfonds voor minderbedeelden, die al dan niet tijdelijk nood hebben aan steun. We zorgen voor een maandelijkse voedselbedeling, het inzamelen van kledingstukken en schoenen en zoeken occasioneel naar huisraad of keukentoestellen. We staan voor discretie. Met al onze vrijwilligers hebben we afgesproken dat de namen van de mensen die bij ons terechtkomen niet worden doorgegeven en zo weinig mogelijk worden vernoemd”, zegt Raoul Verhaeven van het Sint-Martinusfonds. “De 85 gezinnen staan in totaal voor 207 mensen die we helpen in de drie parochies van Berlare. Een aantal dat maandelijks aangroeit. We kunnen rekenen op 18 vrijwilligers, maar zijn nog op zoek naar bijkomende helpende handen.”

Het fonds organiseert een kerstmaaltijd, maar wil ook een oude traditie weer bovenhalen. “We willen we dit jaar ons Sint-Maartenfeest opnieuw vanonder het stof halen. We kochten enkele jaren geleden zelf speelgoed voor de kinderen, maar dat werd te duur. Nu zullen we speelgoed inzamelen. We hebben de steun nodig, want al het eten dat we in de voedselpakketten stoppen kopen we aan. We zijn ook in overleg gegaan om toe te treden tot de Voedselbank van Oost-Vlaanderen in Gent. De kans is groot dat dat lukt en dan kunnen we een groot deel van het voedsel voor onze mensen gratis verkrijgen. Waarschijnlijk kunnen we dan om de veertien dagen pakketten samenstellen”, alsnog Raoul Verhaeven.