Nieuw sportpark heet voortaan De Cirkel

Schellebelle Sport

Het nieuwe sportpark in Schellebelle krijgt dan toch niet de naam Bellekouter. Wel zal het De Cirkel heten. Dat raakte bekend op de gemeenteraad.

Jo Van Gasse (Anders) bracht punt op de gemeenteraad. Hij vroeg waarom het sportpark met De Cirkel dan toch een andere naam kreeg. Eerder was de naam Tumulus gevallen of Bellekouter. Burgemeester Kenneth Taylor (SAMEN) antwoordde. “Wij vonden tumulus geen goede naam voor het sportpark en hebben gezocht naar iets wat alles verbindt. In De Cirkel zit alles, we hebben het compromis gevonden met die naam en gaan duidelijk omhoog hangen op het sportpark hoe we tot die naam gekomen zijn.”

Op de site werden restanten van een historische grafheuvel gevonden. Vandaar de suggestie om het sportpark de naam Tumulus te geven. Maar die werd dus uiteindelijk niet weerhouden, ook niet Bellekouter, waar oppositieraadslid Karel De Jaeger (N-VA) zich tegen kantte. Op de site komt een atletiekpiste met 4 buitenbanen, 6 sprintbanen en een berging, binnenin de piste een voetbalveld van 97 op 52 meter, een kunstgrasveld van 95 op 55 meter, een trapveld van 2.800 vierkante meter, een tribune, een sporthal en ongeveer 100 parkeerplaatsen. Atletiekclub Eerlijk Streven en de 2 voetbalverenigingen SK Wichelen en KVV Schelde hebben zich geëngageerd om de sportterreinen te gebruiken als hun thuisbasis.

 

Beeld (c) Gemeente Wichelen, foto (c) SK Wichelen.