Basisscholen slaan handen in elkaar en organiseren samen digitale opendeurdag

Algemeen Zele

Alle ouders met kinderen geboren in 2019 kiezen nu een kleuterschool. Dit is sowieso geen gemakkelijke keuze, maar corona maakt het ouders extra moeilijk. De geplande fysieke opendeurdagen kunnen niet doorgaan, maar de scholen in Zele gaan creatief aan de slag en voorzien een digitaal alternatief.

Alle basisscholen in Zele hebben samen met het LOP (Lokaal Overleg-Platform) en Gemeente Zele de handen in elkaar geslagen voor een digitaal alternatief met filmpjes en chatsessies met directies, zorgcoördinatoren en leerkrachten. “Zowel voor ouders, als scholen is het bijzonder jammer dat we door deze coronapandemie de deuren niet mogen openzetten”, zegt schepen van Onderwijs Tineke Lootens (CD&V). “Een goede ouder-schoolsamenwerking begint immers al bij de eerste kennismaking tijdens deze opendeurdag. Als ouder wil je immers niet blind kiezen en is een goed contact en fijn aanvoelen hierbij heel belangrijk om jouw keuze te kunnen maken.”

LOP-voorzitter Christophe Verneirt verwoordt het zo: “Door deze digitale opendeurdag kunnen ouders toch interactief kennismaken met alle Zeelse basisscholen, zodat men een goede beslissing kan nemen voor de toekomst van hun kind. Op een korte tijdsspanne hebben we met alle Zeelse basisscholen een mooi alternatief kunnen organiseren.” De digitale opendeurdag vindt plaats op zaterdag 27 februari 2021 tussen 9 uur en 13 uur via de website www.naarschoolinzele.be. Ouders kunnen elk uur kennismaken met de schoolwerking en vragen stellen aan het schoolteam.

Voor ouders die niet digitaal uitgerust zijn, kan er met de brugfiguren Elke en Tessa een individuele afspraak worden gemaakt. Op deze manier krijgen ook deze ouders de kans om kennis te maken met hun voorkeurscholen.