Gemeente koopt stuk grond Puibroekstraat voor extra bebossing

Algemeen Serskamp

De gemeente Wichelen koopt een stuk grond aan in de Puibroekstraat aan de Bremenhulstraat. Het zal bebost worden.

“Er werden daar in de voorbije jaren al enkele percelen aangekocht door de gemeente en bebost, een aansluitend perceel van 3.779 vierkante meter met doorgang via de Puibroekstraat wordt nu aangekocht en kan al dit voorjaar bebost worden”, volgens schepen Eric Jacobs (SAMEN). “Het kadert in onze ambitie om de bosgordel rond Serskamp te versterken, ter uitvoering van het Burgemeestersconvenant. We krijgen voor 75 procent van de aankoopsom een subsidie van de Vlaamse overheid, met een beperking van 5 euro per vierkante meter.” De gemeente zal 8 euro per vierkante meter betalen volgens de schattingsprijs.