KLJ Heikant verkoopt eigen bier Moatjen

Algemeen Zele

“Onze twee feestweekends, in november vorig jaar en nu in maart zijn geannuleerd door het coronavirus. De jeugdbewegingen in de omgevingen zorgden al voor een alternatief onder de vorm van een take away. Wij wilden iets anders, het hoeft niet allemaal hetzelfde te zijn”, vindt hoofdleidster Kaatje Derweduwen. “Iedere vereniging heeft het moeilijk en daardoor hebben de mensen al veel aanbod aan afhaalmaaltijden. Daarom kwamen we op het idee om een eigen bier te laten brouwen. Bij Beerselect in Gent.”

De jeugdbeweging bestelde 1.500 liter van het blonde bier met 7,3 graden alcohol. “We verkopen het vanaf 1 maart per 6, 12, 18 of 24 flesjes. Via een online shop. Mensen die het willen kunnen er ook een glas in de vorm van een zandloper bij aankopen. Omdat we bij de KLJ allemaal maten van elkaar zijn en we wilden verwijzen naar het hoofdbestanddeel mout kozen we voor de naam Moatjen. Zeels voor maatje”, alsnog Kaatje Derweduwen. “We hopen dat de mensen het graag zullen drinken. Als de horeca opnieuw open mag, dan zullen ze in ’t Gelag aan de kerk van Heikant ons bier direct schenken als bier van de maand. En wie het niet via de webshop kan bestellen kan het op zondag na onze werking aan onze lokalen komen kopen.”

 

Foto’s (c) KLJ Zele Heikant.