Waxnboard ontwikkelt minisnowboards om thuis te oefenen

Algemeen Berlare

Waxnboard uit Berlare is een firma die het rond deze periode druk zou moeten hebben. Olivier Willems onderhoudt ski’s en snowboards. Corona zorgt voor minder werk, maar Waxnboard heeft een alternatief, zodat er thuis kan geoefend worden op ski- en snowboardskills.

Olivier Willems is een IT’er en wanneer hij het kan staat hij op de skilatten of op zijn snowboard. Zijn passie groeide uit tot een bijberoep, want hij onderhoudt ook skilatten en snowboards voor de mensen die dat willen. “Onze Hot Waxtechniek garandeert een perfect onderhoud zodat iedereen zonder zorgen op wintersport kan. De meeste bedrijven werken met machines die het bord afschuren en amper een laagje wax aanbrengen. Ik geloof dat alleen een handmatige waxbeurt het materiaal in perfecte staat kan afleveren”, zegt Olivier Willems. “We zorgen voor een goede service, ook door ski’s of snowboards bij de mensen thuis op te halen. Een onderhoud duurt bij ons twee dagen, zodat de wax goed kan afkoelen en intrekken in het board en achteraf voor het beste glijresultaat zorgt in de sneeuw.”

Materiaal in een goede conditie is belangrijk, alleen kan het nu door de coronapandemie weinig of niet gebruikt worden. Daarom bedacht Waxnboard een alternatief. ”We hebben twee minisnowboards ontwikkeld zodat er thuis kan geoefend worden, zonder sneeuw. Een glad jibboard en een trampolineboard met schuim zodat je het veilig kan gebruiken thuis of in het trampolinepark. Het is ideaal voor gewenning aan de gewichtloosheid tijdens jumps, verbetering van het ruimtelijk gevoel, voor stabiele landingen, versterken van de spiermassa en het spiergeheugen. Trainen kan waar en wanneer je wil.”

Info: www.waxnboard.com