Provincie steunt handelaars via subsidie aan stad en Unizo

Algemeen Dendermonde

De coronacrisis heeft een grote invloed op het winkellandschap. De Provincie Oost-Vlaanderen wil de ondernemers daarbij te hulp schieten. Dat doet ze onder meer aan de hand van subsidies voor lokale besturen en handelsverenigingen die hun activiteiten versneld aanpassen aan de nieuwe realiteit. Dendermonde kan rekenen op 10.000 euro.

“Als Provincie Oost-Vlaanderen willen wij de ondernemers daarbij te hulp schieten. Dat doet we onder meer aan de hand van subsidies voor lokale besturen en handelsverenigingen die hun activiteiten versneld aanpassen aan de nieuwe realiteit,” aldus Leentje Grillaert (CD&V), gedeputeerde voor middenstand. De deputatie kende een subsidiepakket toe aan 11 lokale besturen en aan 8 detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen.

De stad Dendermonde krijgt een budget van 10.000 EUR ter beschikking om aan de hand van vlaggen in het straatbeeld bepaalde campagnes van de lokale handelaars mee te ondersteunen en te communiceren, zoals bijvoorbeeld de afgelopen Valentijnsdagen, Paasperiode, de zomerperiode, de solden, de winteracties,… “De stad krijgt de opdracht mee om ook de deelgemeenten te betrekken in dit bevlaggingsproject. Unizo Dendermonde mag dan weer rekenen op een bedrag van 4.962 EUR om vier professionele videoclips te maken die elk een bepaald segment van de lokale handelaars in de spots willen zetten: vakmanschap zoals een edelsmid, stoffeerder, lederbewerker, mode, lekkers en lifestyle/wooninrichting.”