Lokaal bestuur wil relanceplan voor lokale economie opmaken

Algemeen Buggenhout

Om de lokale economie te ondersteunen heeft het lokaal bestuur van Buggenhout 30.000 euro uitgetrokken. Iets wat ze bij de oppositie aan de lage kant vinden.

“De voorbije tijd is er heel weinig gedaan voor de lokale economie”, volgens schepen Geert Mannaert (CD&V). “En dat willen we veranderen. Onze focus ligt op de Kerkstraat, maar het is ruimer dan dat. We moeten een plan uitwerken samen met de middenstandsverenigingen en hopen dat we alle handelaars meekrijgen. Enkele weken geleden hebben we al eens samengezeten met Mol, Troef en Unizo. En we voorzien 30.000 euro, als starterspremie, maar ook aan toegankelijkheid en leegstand willen we werken. Het invoeren van enkelrichting in de Kerkstraat wordt onderzocht, er is een studiebureau aangesteld om een plan voor de herinrichting op te maken in samenspraak met de handelaars. Daarnaast gaan we onderzoeken onder welke vorm we cadeaucheques kunnen ontwikkelen. We moeten daarbij zien dat we onze eigen diensten niet overbelasten. Een digitaal systeem krijgt de voorkeur. Tot slot willen we ook een papieren bedrijvengids uitwerken, daarmee kunnen we de ouderen bereiken.”

Bij de oppositie fronsten ze de wenkbrauwen. “Wat u allemaal opsomt lijkt ons onderdeel te zijn van een ambitieus plan, maar 30.000 euro lijkt wat weinig om alles uit te voeren”, was de bedenking van Steven Creyelman (Vlaams Belang).