Pop-upmuseum rond Ros Beiaard levert award op

Algemeen Dendermonde

Op 5 december 2020 vonden de Belgische JCI Awards 2020 plaats in de gebouwen van Stuart. Via een digitale Zoom-sessie, werden de verschillende awards coronaproof uitgereikt aan de Belgische afdelingen die zich via verschillende projecten het afgelopen jaar verdienstelijk hebben gemaakt. En daar was JCI Dendermonde bij. De organisatie won een prijs voor het inrichten van een pop-up museum rond het Ros Beiaard

JCI Dendermonde won de award voor het beste ‘Local Corporate Social Responsibility Program’. “Deze award toont aan dat Corona JCI Dendermonde en het Ros Beiaard niet belet om activiteiten rond deze parel van het Unesco-Werelderfgoed te organiseren”, zegt Bart De Troch, voorzitter van JCI Dendermonde. “Tijdens de periode september 2019-maart 2020 lanceerden we in samenwerking met de stad Dendermonde en andere Dendermondse verenigingen die het Ros een warm hart toedragen een oproep om voorwerpen te verzamelen rond het Ros Beiaard. Onze leden gingen langs bij inwoners om er deze voorwerpen af te halen en ze onder te brengen in een pop-upmuseum in de bibliotheek van Dendermonde.”

Het Ros Beiaard inspireerde de leden om een dossier in te dienen bij JCI Belgium, wat uiteindelijk resulteerde in het winnen van de award voor beste ‘Local Corporate Social Responsibility Program’. “Deze award toont aan dat JCI Dendermonde springlevend is en dat dit nog maar een begin is.” Burgemeester Piet Buyse kwam de prijs mee in ontvangst nemen.