Gezonder snacken met een VitaBran koek

Dendermonde Lifestyle

Al meer dan 40 jaar wordt er onder het label CEVAL HEALTHFOOD suikervrije speculoos en suikerarme koeken gebakken zonder de smaak en de kwaliteit uit het oog te verliezen.  Toen koekenbakkerij LA CONFIANCE in Dendermonde het CEVAL HEALTHFOOD-label enkele jaren geleden overnam, zette de trend naar vernieuwing zich in. Terwijl het merk zich daarvoor overwegend specialiseerde in het suikerarme gamma, wordt nu resoluut gekozen voor biologische en vezelrijke koeken met minder suiker zonder daarbij gebruik te maken van kunstmatige zoetstoffen. Deze koeken worden op de markt gebracht onder de naam VitaBran.

Zaakvoerder Leo Borms licht toe: “Bij de ontwikkeling van onze VitaBran koek hadden we initieel een biologische en vezelrijke koek voor ogen, laag in calorieën en lekker als tussendoortje. Toen België in 2018 in navolging van onze buurlanden eveneens de Nutri-Score als gezondheidslabel op voeding invoerde, gingen wij de uitdaging aan om de gezondheidsbewuste consument een koek aan te bieden die op elk gebied beantwoordde aan de verwachtingen hierrond. We beslisten om onze VitaBran te verbeteren. Niet zo makkelijk als je weet dat elke wijziging van een grondstof in het recept een heel ander type koek kan geven. Maar de aanhouder wint: we slaagden er in om het percentage aan suiker drastisch te verlagen, verbeterden de vetzurensamenstelling en voegden minder zout toe. Het resultaat is verbluffend: met de vernieuwde receptuur behaalt onze VitaBran een Nutri-Score B, wat uitzonderlijk is voor een zachte biologische koek, en dit zonder gebruik van kunstmatige zoetstoffen zoals de meeste andere koeken die op de markt zijn in dit segment.”

“De naam van ons bedrijf is niet voor niets “LA CONFIANCE” vertelt Leo Borms. “Het is de naam van de bakkerij die mijn overgrootvader in Baasrode had. Confiance staat voor vertrouwen, een waarde die wij als bedrijf willen weergeven in zowel onze koeken en speculoos als in de omgang met onze werknemers, klanten en consumenten. Onze keuze voor bio is dan ook logisch. Niet alleen worden biologische grondstoffen geteeld met respect voor het milieu, als bedrijf worden wij ook jaarlijks streng gecontroleerd door het bio-controleorgaan Certisys. Het groene bio-logo op onze verpakking is dus ook een kwaliteitslabel dat garandeert dat je een puur en 100% betrouwbaar product in handen hebt, met een geweldige smaak.”

Zowel met de LA CONFIANCE speculoos als met de CEVAL HEALTHFOOD VitaBran koeken staat het bedrijf als Belgische producent garant voor kwaliteit en smaak, bereikbaarheid en vertrouwen. De VitaBran koeken worden geproduceerd en ingepakt in de bakkerij in Dendermonde en de biologische grondstoffen en de verpakkingen worden aangekocht bij lokale bedrijven. LA CONFIANCE zette eind vorig jaar met succes voor het eerst in op verkoop van Sintspeculoos en cadeauboxen aan ondernemingen uit de regio. In het verleden werkte het bedrijf ook al samen met Dendermondse partners om onder andere de Derremondse spikkeloës op de markt te brengen en in 2019 vormde het de originele locatie voor een reeks van voorstellingen van een plaatselijke toneelvereniging.