Schermen paddenoverzet platgetrapt

Algemeen Opdorp

De paddenoversteek begint elk jaar vroeger. In Opdorp zetten vrijwilligers vorige week al schermen, maar die zijn deels platgetrapt door mensen die op de heuvel van de ijskelder genieten van de sneeuw. De verantwoordelijken vragen om respect te hebben voor hun werk.

“Al meerdere dagen kan men zich aan de ijskelder uitleven in winterse pret”, klinkt het. “Maar spijtig genoeg is niet iedereen zich bewust van de gevaren. Vaak staat men met velen tegelijkertijd boven de ijskelderberg. We vragen de mensen om het coronaveilig te houden. Vorige zaterdag hebben we uren gezwoegd aan het plaatsen van de schermen voor de paddenoverzet, ondertussen ligt een deel plat. Graag respect voor het werk van onze vrijwilligers. Het ijs lijkt misschien stevig, maar is het niet. De poelen zijn gevaarlijk diep.”

De padden helpen oversteken zodat ze kunnen paren, het is elk jaar opnieuw een huzarenstukje. En nu zeker, want alle vrijwilligerswerk moet uiteraard coronaproof gebeuren. “Met een kleine groep vrijwilligers werden de schermen opgezet en de emmers ingegraven. Afstand respecteren, maskers dragen, geen verbroedering rond een soepje, Covid-19 maakt ons het leven zuur, maar we laten het niet aan ons hart komen. We hebben zelfs nog tijd gemaakt om 2 vuilzakken zwerfvuil op te ruimen vorige zaterdag.”
Foto’s (c) Paddenoverzet en ijskelder Opdorp.