Mantelzorgers kunnen premie aanvragen

Algemeen Dendermonde

Dendermonde wil investeren in de ondersteuning van mensen die zorg bieden aan zorgbehoevenden. Mantelzorgers kunnen een premie aanvragen.

“Zorgbehoevenden hebben immers veelal de wens om zo lang mogelijk thuis te blijven in hun vertrouwde omgeving. Dat willen we respecteren”, zegt schepen van Sociale Zaken Tomas Roggeman (N-VA). “Vandaar deze financiële tegemoetkoming van 150 euro aan elke mantelzorger die hulp biedt aan een zorgbehoevende persoon in Dendermonde. Dat zijn bijvoorbeeld kinderen die voor hun ouders zorgen, een partner die voor een zieke man of vrouw instaat of een buur die in de weer is voor een hoogbejaarde naast de deur.”

Meer informatie en het aanvraagformulier staan op www.dendermonde.be/mantelzorgpremie. Langsgaan bij het Sociaal Huis of na afspraak bij een van de lokale dienstencentra is ook mogelijk. “In tegenstelling tot de voorgaande jaren hoeven de zorgbehoevende en mantelzorger niet meer 21 jaar te zijn, maar kan deze reeds worden aangevraagd vanaf de leeftijd van 18 jaar. Om aanspraak te maken op deze premie moet je een aanvraagformulier invullen, ondertekenen en ten laatste op 30 april 2021 indienen bij het Sociaal Huis of bij een van de lokale dienstencentra.”

 

Foto (c) Pexels.