COLUMN Tegenstroom | Meer muziek op tv!

Tegenstroom

Tijdens de Week van de Belgische muziek werden we pijnlijk met de neus op de feiten gedrukt. Twee uitzendingen lang op Eén werden we ondergedompeld in een mix van oudere, nieuwe en minder nieuwe muziek. Ongeziene duetten en samenzangen over muziekgenres heen. België barst. Maar dan van talent.

De conclusie is na die week heel duidelijk: er is nood aan een show met optredens van artiesten. Geen wannabe’s die strijden voor de oppergaai in de talentenjachten her en der. Geef mij maar gevestigde waarden. En waarom niet in duetvorm. Zoals Adamo en Noémie Wolfs die zeer aanstekelijk ‘C’est ma vie’ ten berde brachten. En er waren nog een pak verrassingen te zien in het Koninklijk Circus in Brussel. Nostalgisch smachten naar meer was het.

En daarom alles nog eens herbeluisterd via Youtube. Wat een klasse. En dat in een leeg gebouw, zonder publiek. Die mensen hebben ondertussen genoeg gezweet en afgezien. Opnieuw open de hele santeboetiek. Alleen: we zitten wat achter wat de vaccins betreft. Gelukkig is toch al bijna vier procent van de bevolking ouder dan 18 jaar ingeënt… Dat we het allemaal toch ferm goed volhouden, mijn gedacht!

Gelukkig voorziet de openbare omroep ons zowel op tv als op de radio van zoethoudertjes, emotionele ballades met Destadsbader en Tura, van een medley van Soulsister en van The Compact Disc Dummies. Van Camille en Pommelien. Van fris en minder fris. En dat mag dus veel meer van dat zijn voor mijn part. Zoals op de Franse en de Duitse televisie. Geef maar gas met de grote shows vol muziek! Gedaan met de dj’s, liever live het echte werk. Voorlopig nog op tv, maar eens het allemaal achter de rug is, zonder veel cynisme, staan we op de eerste rij om de nieuwe K van K3 te verwelkomen, ook al is het niet meer voor onze leeftijd. Het knaagt, dat gemis aan cultuurbeleving buitenshuis, zoveel is duidelijk! Begin straks maar al eerst met wat meer Belgische muziek op de buis!