Kleuters GO! Leefschool zamelen kleren in op Dikketruiendag

Algemeen Dendermonde

De GO! Leefschool in de wijk Keur in Dendermonde deed mee aan Dikketruiendag.

“We werkten met onze kleuters rond Dikketruiendag naar aanleiding van het prentenboek ‘Warme truien’. Een prentenboek dat letterlijk over dikke truien gaat maar ook het milieuaspect achter Dikketruiendag in de kijker zet op een kleutervriendelijke manier”, klinkt het. “Tijdens het vastleggen van onze onderzoeksvragen rond hoofd-handen-hart kwamen onze kleuters op het idee om warme kledij te verzamelen voor kindjes die dit zelf niet hebben. We stimuleren onze kleuters binnen onze projectwerking om verder te denken dan enkel onze klas- of thuiscontext.”

Met de inzamelingsactie wil de school kwetsbare gezinnen helpen en kleren een tweede leven geven. “We zijn specifiek op zoek naar warme jassen, truien, mutsen, sjaals en handschoenen/wanten voor kinderen. Ouders/buren mogen alle spullen coronaproof binnenbrengen op school, alles ingepakt in plastic zakken in de grijze container vooraan het schooldomein. We werken samen met De Tondeldoos die voor de verdere verdeling van de spullen zal zorgen. Iedereen kan nog tijdens de schooluren, tot en met vrijdag spullen binnenbrengen.”

 

Foto’s (c) GO! Leefschool Dendermonde.