De Pupil schenkt 2.000 euro aan Kinderkankerfonds

Algemeen Opdorp

Alle kinderen van de lagere school “De Pupil” in Opdorp voerden vorig jaar de musical “De kinderen van de Kerstman” op. De school schonk een groot deel van de winst nu aan het Kinderkankerfonds.

“De intense samenwerking tussen de leerkrachten, ouders enerzijds en onze kinderen anderzijds mondde uit in een totaalspektakel dat vijfmaal werd opgevoerd en meer dan 800 bezoekers lokte. Meer dan een schot in de roos”, vindt directeur Elke Van Hoeymissen. “Binnen de schoolvisie van “De Pupil” neemt de solidariteitsgedachte een belangrijke plaats in. Daarom schenken we een groot deel van de winst aan Het Kinderkankerfonds”.

In 2019 kreeg de familie Van Hoeymissen – Schelfhout het zware nieuws te verwerken dat hun zoontje Oskar aan leukemie leed.  “Oskar is een leerling van onze school.  Op het moment van de diagnose zat hij in het eerste leerjaar.  Bovendien is zijn mama in ons dorp gekend als juf Lien reeds jaren een vaste waarde binnen het schoolteam. Binnen de cocon van het Opdorpse dorpsleven ontvouwden zich al snel enkele initiatieven met onder andere #runforozzie en #christmasrunforozzie. Vermits alle goeie dingen uit drie bestaan besloot het schoolteam, de musical aan deze initiatieven te verbinden en doopten we het stuk om in #aplayforozzie: De kinderen van de kerstman.”

De musical oogste enorme bijval.  De hoge opkomst betekende een enorme boost voor onze meer dan 130 jonge acteurs en actrices. “Om onze solidariteitsgedachte concreet gestalte te geven schenkt onze school het bedrag van € 2.000 aan het Kinderkankerfonds. Misschien is het dit wel wat in de loop van de coronacrisis meer dan duidelijk is geworden:  Hoe waar het is dat een mens, zijn medemens nodig heeft. Hoe waar het is dat wij als lichtjes in de verte, het pad van verbondenheid in donkere tijden meer doen oplichten dan ooit tevoren.”

 

Foto’s (c) De Pupil Opdorp.