Tuttenboom in de tuin van CC De Biekorf

Algemeen Lebbeke

Om de kindjes een fijne belevenis te bezorgen rond het afscheid van hun tutje plantte het gemeentebestuur een tuttenboom aan in de tuin van CC De Biekorf.

Het afstaan van een tutje is voor de meeste peuters een ingrijpende gebeurtenis. Voor hen is een tut immers onmisbaar. “Ze biedt troost op onrustige momenten en bij het slapengaan, en het kalmeert de zuigbehoefte”, zegt schepen van Jeugd en Leefmilieu, Goedele Uyttersprot (N-VA). “De site van De Biekorf en de academie vormt de ideale plek voor de tuttenboom. De hele tuin werd heraangelegd, er is ook een vlindertuin met kleurrijke planten en de kindjes kunnen ravotten in de speeltuin. De boom heeft letterlijk een plaats gekregen in het hart van ons centrum.”

Deze boom, een meerstammige Carpinus betulus, is het hele jaar bereikbaar waardoor die een alternatief vormt voor het meegeven van de tut met de Sint of de paasklokken. Schepen van Welzijn en Sociale Zaken Goedele De Cock (SP.A): “We vinden het belangrijk dat kindjes van hun tutje afscheid kunnen nemen en het letterlijk een plaatsje geven. Het geeft ouders en kinderen ook de mogelijkheid om daarna nog naar een vertoefplekje te komen.”

 

Foto (c) Gemeente Lebbeke.