… Herfstdroom waar Hilda haar 101ste verjaardag vierde

Groetjes uit Buggenhout

De Animatie WZC Herfstdroom in Buggenhout heeft ter gelegenheid van de 101ste verjaardag van Hilda De Visscher ingestemd met een muzikaal feestje met draaiorgel.

Een raam werd opengezet opdat moeder Hilda en andere medebewoners de warme klanken van het draaiorgel van Vera Steenput ook binnen goed konden opvangen. Binnen mag er uiteraard niets georganiseerd worden in het WZC, hoe oprecht spijtig de directeur en het personeel dat ook vinden.
 
Hilda De Visscher werd op 2 februari 1920 geboren op het Hof De Saeger in de toenmalige Haagstraat, nu Eksterstraat in Sint-Gillis. (Vader was Jan De Visscher en moeder was Celine De Saeger). Later betrokken haar ouders het boerenhof van Jan De Visscher in de Volaardestraat. Op haar veertiende verjaardag werd ze van school gehaald om te gaan werken als huishoudster en kinderoppas bij de familie Segers in Buggenhout. In de kerk aldaar ontmoette ze voor het eerst haar latere echtgenoot Albert van Ransbeeck.

Vriendelijke groet van de kinderen Agnes, Hugo en Eric.