Geen GFT-ophaling tot en met woensdag

Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Wichelen

De vuilniswagens van Verko zijn maandagochtend uitgereden. Ze hoopten zoveel mogelijk rondes te kunnen afwerken, maar ondervonden wel problemen. Afval langs kleine of moeilijk berijdbare wegen werd niet opgehaald. Al zeker tot en met woensdag is er geen GFT-inzameling.

De winterprik heeft gevolgen voor de afvalinzameling in de regio Dendermonde-Wetteren. Alle ploegen zijn vanochtend uitgereden, maar er zijn hier en daar wel problemen. Zo is het ledigen van GFT-containers niet mogelijk. Peter De Leeuw, directeur Verko: “Het bevroren groente-, fruit- en tuinafval geraakt niet uit de container of doet die scheuren. Al zeker tot en met woensdag halen we geen GFT meer op. De geplande GFT-rondes van donderdag zijn nog onder voorbehoud. We wachten de weersvoorspellingen af.” Verko verzoekt de inwoners van Berlare, Oudegem, Schoonaarde, Appels, Grembergen, Hamme, Melle en Wichelen om het GFT over twee weken opnieuw aan te bieden bij de GFT-ronde. De containers die vandaag buiten stonden, moeten van de straatzijde worden verwijderd.

Voorzitter van Verko, Dirk Abbeloos: “We doen grote inspanningen om het afval te komen ophalen, maar veiligheid blijft natuurlijk topprioriteit. Het is zowel voor de ploeg als andere weggebruikers niet verantwoord om met een grote vrachtwagen manoeuvres uit te voeren in kleine en moeilijk berijdbare straten. Voor deze uitzonderlijke situatie vragen we begrip. Is het afval op de stoep blijven staan? Neem het dan binnen en bied het volgende keer opnieuw aan.”