Aantal leerlingen in GO! scholengroep Het Leercollectief groeit opnieuw met 4 procent

Algemeen Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Zele

In 2011 telde GO! scholengroep Het Leercollectief nog 5.594 leerlingen. Vandaag staat de teller op 7.127, verspreid over 26 scholen in regio Dendermonde. Dit betekent een stijging van bijna 30% de afgelopen 10 jaar laat de groep weten. Tegenover vorig schooljaar was er opnieuw een toename met ruim 4%; dit wil zeggen dat opnieuw ruim 300 extra stoeltjes moesten worden voorzien in de scholen van onder meer Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele.

1 februari is de jaarlijkse datum waarop het aantal leerlingen in scholen geteld worden door Onderwijs Vlaanderen. De laatste 10 jaar kent GO! scholengroep Het Leercollectief een zeer sterke toename van het leerlingenaantal en steeg ook het marktaandeel in de verschillende regio’s. Ook dit jaar zet de stijgende trend door met een groei van ruim 4%. “We zijn hier enorm blij mee,” zegt algemeen directeur Tania De Smedt. “Dit bevestigt dat ouders de visie en aanpak van het GO! sterk waarderen. Er is duidelijk veel vertrouwen in het toekomstgerichte onderwijs van onze scholen. Ouders die voor het GO! kiezen, vinden de onderbouwde, onderwijskundige visie en de gepersonaliseerde, warme aanpak zeer  belangrijk. De sterke groei is vooral de verdienste van al onze gemotiveerde schoolteams die de visie van het GO! elke dag weer waarmaken. Het afgelopen jaar hadden ze het allesbehalve gemakkelijk en hebben ze het onderste uit de kan gehaald voor al onze leerlingen. We zijn dan ook bijzonder trots op al onze onderwijsprofessionals.”

“Er is duidelijk veel vertrouwen in het toekomstgerichte onderwijs van onze scholen”

De keerzijde van de medaille is dat scholen ouders soms ook moeten teleurstellen en  noodgedwongen met wachtlijsten moeten werken. Kwaliteitscoördinator Katrien De Boyser geeft aan: “Het is belangrijk dat de overheid voldoende blijft investeren in bijkomende capaciteit. In het secundair onderwijs in Lokeren en Dendermonde, waar de scholen nu al uit hun voegen barsten en waar nog een sterke toename wordt verwacht, realiseren we alvast bijkomende capaciteit vanaf schooljaar 2023-2024.”  GO! scholengroep Het Leercollectief telt 17 basisscholen en 9 secundaire scholen. Daarnaast is er een CLB, een internaat en het volwassenenonderwijs van het GO! in de regio aanwezig.

 

Foto (c) Het Leercollectief.