50 jaar Wuitensmarsen: kunstenaars gezocht

Cultuur Hamme

De Wuitensmarsen bestaan 50 jaar. Voor die gelegenheid wil de gemeente een kunstwerk laten maken. Om een kunstenaar aan te duiden wordt een wedstrijd georganiseerd.

“In 1972 werd de eerste editie van de Wuitensmarsen georganiseerd. Het is dus ondertussen 50 jaar geleden dat de basis gelegd werd van een traditie waarop vele Hammenaren met nostalgie terug kijken. Maar vooral, waar vandaag de dag nog steeds duizenden mensen met plezier aan deelnemen”, klinkt het. “Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de Wuitensmarsen besliste het gemeentebestuur om een kunstwerk te laten ontwerpen als symbool voor deze unieke traditie. Het kunstwerk zal een plaats krijgen aan de nieuwe bibliotheek aan de creatieve campus.”

Om elke Hamse kunstenaar (of elke kunstenaar met een band met Hamme) de kans te geven om een ontwerp in te sturen, werd er beslist om hiervoor een wedstrijd uit te schrijven. Een jury, samengesteld uit personen uit de kunstwereld, is verantwoordelijk voor de beoordeling van de inzendingen. Het wedstrijdreglement staat online.