Wateroverlast blijft aanhouden

Algemeen Wichelen

De vele regen bleef de voorbije dagen voor problemen zorgen in Wichelen. In Bohemen, maar ook in Bruinbeke was er wateroverlast.

“Door de enorme regenval van de laatste dagen blijft de toestand van de waterlopen op ons grondgebied kritiek”, klinkt het. “Aan de monding van de Bosbeek ter hoogte van Bohemen blijven de pompen van de civiele bescherming actief om de situatie daar onder controle te houden. Woensdagnamiddag waren er ook problemen in Bruinbeke door de hevige regenval. De brandweer rukte uit om de inwoners te ondersteunen en via de brandweerzone kwam er een extra pompwagen om het water weg te pompen.”

Een extra pomp werd ingezet aan de Molenbeek. “Aangezien er ook hoge waterstanden werden gemeten op de Molenbeek werd een extra hoogdebietpomp van de civiele bescherming opgevorderd om ook het water aan de monding van de Molenbeek ter hoogte van Ten Brugsken over de dijk te pompen. Zo proberen we er alles aan te doen om zoveel mogelijk druk weg te nemen ter hoogte van de Molenbeek in Bruinbeke.” Vanuit de crisiscel werd de situatie op de voet gevolgd.

 

Foto (c) Gemeente Wichelen.