Miniroparun op komst

Algemeen Zele

De gemeente zal samen met de Roparunteams en een aantal buurgemeenten een miniroparun organiseren. Volgens de geldende coronamaatregelen.

Ook dit jaar gaat Roparun omwille van corona niet door op de normale manier. En daarom komen ze in Zele met een alternatief. “We leven nog steeds in coronatijden, we zijn er nog niet, maar tegelijk durven we al een beetje voorzichtig vooruitkijken. Uiteraard hangt het al dan niet doorgaan van een activiteit af van de op dat moment geldende coronatoestand. Toch willen we samen met enkele buurgemeenten graag een miniversie van de Roparun organiseren”, klinkt het.

Roparun heeft aangekondigd dat de volgende editie volledig in Nederland zal plaatsvinden en wordt uitgesteld naar oktober. “Maar Zele wil de Roparun geen tweede keer onopgemerkt voorbij laten gaan in het pinksterweekend en organiseert – uiteraard onder voorbehoud – als alternatief op zondag 23 mei in samenwerking met de buurgemeenten de miniversie. Je kan dus vanaf nu trainen met een doel.” Via de gemeentelijke kanalen volgt binnenkort meer info.