Meeste bewoners Ter Meere kregen tweede coronavaccin

Algemeen Berlare

De meeste bewoners van woon-zorgcentrum Ter Meere in Overmere hebben hun tweede vaccin tegen corona gekregen.

“De eerste vaccinatieronde van de bewoners dateert van 13  januari. Alles is zeer goed verlopen, er waren geen noemenswaardige problemen of bijwerkingen. 106 bewoners en 26 medewerkers kregen toen hun eerste vaccin toegediend”, zegt schepen Gunther Cooreman (Open VLD). “Slechts 2 bewoners wensten geen vaccin en 2 bewoners krijgen dit later omwille van ziekte of ziekenhuisopname. Bij de bewoners behalen we een vaccinatiegraad van 98%. Bij de medewerkers ziet het er momenteel naar uit dat we een vaccinatiegraad van 97% zullen behalen. Met deze hoge percentages zetten we een grote stap naar groepsimmuniteit binnen ons woon-zorgcentrum.”

Woensdag kregen de 106 bewoners hun tweede prik. “Net als de 26 medewerkers die op 13 januari hun eerste vaccin toegediend kregen. Vrijdag krijgen de bewoners en medewerkers die nog geen vaccin toegediend kregen hun prik. Tussen 24 en 26 februari volgt dan de tweede inenting voor hen.”