Inrichting speelbos Driegoten gestart

Algemeen Hamme

In het meest zuidelijke stukje domeinbos aan Driegoten richten Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de gemeente Hamme samen een speelbos in.

“Het speelbos in Driegoten is ideaal voor vrij spel. Er zijn overal mogelijkheden om je te verstoppen of ongezien naar het kamp van de vijand te sluipen. Arbeiders van Natuur en Bos hebben voor de veiligheid de dode en loszittende takken gesnoeid. Die takken krijgen nog de ideale lengte om kampen mee te bouwen. Ruimte genoeg daarvoor”, volgens de gemeente. “Verder krijgen enkele open plekken een zitkring of een ligbank waar je kan bosbaden onder een majestueuze eik. De toegangspoort en de mysterieuze bosgeesten van Carving Koen die in het bos komen wonen, nodigen je uit om op ontdekking te gaan.”

Speelbos Driegoten is vrij toegankelijk. “Je raakt er heel makkelijk met de fiets of te voet en het ligt vlak bij het veer naar Weert. Je auto kan je achterlaten aan de parking bij het veer.”