Gedichtenwandeling Buggenhoutbos tot eind deze zomer beschikbaar

Buggenhout Cultuur
Eind vorig jaar deed de bibliotheek van Buggenhout een oproep naar gedichten. De laureaten van deze wedstrijd prijken sinds 31 januari in Buggenhoutbos. Ze zijn nog tot het einde van komende zomer te ontdekken via een gedichtenwandeling.

“Eind januari vindt in Vlaanderen de jaarlijkse poëzieweek plaats. De BIB organiseert voor deze gelegenheid een mooie gedichtenwandeling in Buggenhoutbos. Hier ging in december een wedstrijd aan vooraf. Dat was met maar liefst 138 inzendingen een enorm succes. Hieruit selecteerde een jury 10 gedichten. Deze zullen op grote borden langsheen de wandeling te lezen zijn.”

Startplaats van de wandeling is de parking van Agentschap Natuur & Bos, schuin tegenover de boskapel, in de Kasteelstraat. “Een kaartje met route van de wandeling is te verkrijgen via de medewerkers van de BIB. De gedichtenborden blijven staan tot het einde van de zomer”, klinkt het.

 

Beeld (c) Gemeente Buggenhout.