Zonnewijzer gesloten door overmacht

Algemeen Zele

De directie, het schoolbestuur en het CLB hebben samen besloten om De Zonnewijzer, de school voor buitengewoon lager onderwijs in de Kouterstraat in Zele, tijdelijk te sluiten nadat een leerling positief werd getest op corona. De leerling kwam in de dagen voordien in nauw contact met leerkrachten die instonden voor de vervanging van zijn afwezige vaste leerkracht. Zij worden nu beschouwd als hoog risicocontact en moeten daarom in quarantaine.

Algemeen Directeur Claudio Snauwaert: “Er is absoluut geen sprake van een uitbraak, maar het wegvallen van een deel van het team maakt het onmogelijk om het lesaanbod op een veilige en kwaliteitsvolle manier te garanderen. Dit is een geval van overmacht.”

Burgemeester Hans Knop vult aan: “Dit is vanuit preventief oogpunt de enige juiste keuze. De betrokken leerkrachten worden nu getest. Hopelijk blijkt daaruit dat ze niet besmet raakten, dan kan alles na de quarantaineperiode van 10 dagen snel weer naar normaal. We volgen de situatie samen met de school en het schoolbestuur in elk geval nauw op.” De Zonnewijzer zal alvast tot vrijdag de deuren sluiten.