Tijdelijk bezoekverbod in wzc Aymonshof

Algemeen Dendermonde

Door een uitbraak van het coronavirus op de afdeling Andromeda in wzc Aymonshof is er momenteel geen bezoek toegelaten in het woon-zorgcentrum.

“We beschikken over een duidelijk plan van aanpak en beschermingsmateriaal voor wanneer we op de werkvloer geconfronteerd worden met besmettingen. Zo volgen we de coronabesmettingen nauwgezet op en testen regelmatig de bewoners en de personeelsleden. Als een bewoner positief test, verwittigen we onmiddellijk de familieleden en nemen we alle noodzakelijke maatregelen tot isolatie. Onze bewoners kunnen uiteraard op onze kwaliteitsvolle zorg en ondersteuning blijven rekenen”, zegt schepen Tomas Roggeman (N-VA). “Alle bewoners en personeelsleden kregen een eerste dosis van het coronavaccin op 21 januari. Het vaccin beschermt pas volledig tegen het virus na twee spuitjes. De tweede vaccinatie staat gepland op 11 februari, maar enkel wie negatief test zal dan een tweede spuitje kunnen krijgen. Voor meer duidelijkheid moeten we de testresultaten afwachten.”

“Dit is een zware periode voor de familieleden, maar ook voor onze bewoners en personeel”

“Dit is een zware periode voor de familieleden, maar ook voor onze bewoners en personeel. Heel het team van wzc Aymonshof zet zich elke dag met hart en ziel in om het leven van onze bewoners zo goed mogelijk te laten verlopen in deze moeilijke tijden. We blijven de situatie nauwgezet opvolgen en hopen dat we, op basis van onze testresultaten, de bezoekregeling snel opnieuw kunnen versoepelen.”