Geen giftige planten of stoffen die niet thuishoren in hondenlosloopzone gevonden

Algemeen Buggenhout

Sinds de opening van de nieuwe hondenlosloopzone in Buggenhoutbos kwamen er enkele klachten binnen over honden die last hadden aan hun poten. Er werd onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat er weinig aan de hand is. Strooizout kan de oorzaak van de irritatie zijn.

“Na een nader onderzoek van de hele losloopzone en vele telefoontjes met eigenaars van hondjes die last aan de pootjes hadden en overleg met twee dierenartsen kunnen we zeggen dat er in de zone geen giftige planten staan”, laat de gemeente weten. “Er zijn geen vreemde stoffen aangetroffen die niet thuishoren in het bos. Een mogelijke verklaring volgens de dierenartsen is dat door het koude weer en het strooizout op de wegen van de voorbije dagen en niet op de parking of boswegen, want daar strooien we niet, de poten van sommige honden wat uitdrogen en minieme scheurtjes vertonen. Deze poten zijn dan gevoeliger als ze op de bosgrond of bosweide met de verschillende grassen komen.”

“We betreuren dat enkele honden en hun baasjes op deze manier een mindere ervaring hadden. We zijn wel zeer verheugd door de fijne reacties en vele bezoekers en hopen dat iedereen volop van deze losloopzone kan genieten.”

Foto (c) Pexels.