Odicé na enkele maanden vaste waarde op Avermaat

Lifestyle Zele

Het was even stil in Avermaat in Zele nadat bakker Etienne er zijn zaak sloot. Maar sinds enkele maanden zorgt Laura Moens weer voor bedrijvigheid in de winkel. Er werd stevig gerenoveerd, haar onderneming kreeg de naam Odicé en ondertussen vonden de mensen de weg helemaal terug naar de enige handelszaak in de wijk. Er kan niet alleen brood gekocht worden, er is ook de mogelijkheid om aan één van de tafeltjes te lunchen, of een koffie te drinken.

Laura met voormalig bakker Etienne van wie ze de winkelruimte huurt.

Tijdens de eerste coronagolf besliste Laura Moens, die in Avermaat woont, om het roer om te gooien. Haar job bij een horecagroothandel ruilde ze in voor een eigen zaak. “Ik wilde graag toch wat dichter bij huis werken en ik wist dat de bakkerij van Etienne leeg stond. Daarom trokken we onze stoute schoenen aan en vroegen we hem of hij het zag zitten om zijn winkelruimte aan ons te verhuren. Er hing geen bordje ‘te huur’ of ‘te koop’, maar hij zag het zitten. Toen zijn we direct plannen beginnen maken en hebben we contact opgenomen met verschillende firma’s die zaken zoals de onze inrichten, want ik wilde er geen traditionele bakkerij van maken.”

Mee met de tijd is Odicé – vernoemd naar zoon Odiel en dochter Cézanne – zeker. De inrichting is modern, met Scandinavische toetsen. En plek om te zitten. “We kozen voor een grote koeltoog en ook een plek waar mensen kunnen zitten om hun broodje op te eten. Daar was vroeger de garage van Etienne, waar hij zijn auto laadde voor zijn broodronde. Nu is het een gezellige plek om te lunchen. Ik had het gevoel dat daar zeker nood aan was, gezien er geen andere plekken zijn in de wijk waar dat kan.”

Na enkele maanden is Laura met Odicé een vaste waarde geworden in Avermaat. Creatief is ze ook, want via de Facebookpagina van haar zaak maakt ze bekend wat er allemaal te verkrijgen is, zo zijn er pannenkoeken met Lichtmis (2 februari), een Valentijnsbrunch om af te halen, een pancakeplank en regelmatig nieuwe suggesties, zoals de winterse salade met geitenkaas. “Zelf bakken doen we niet, ik werk samen met bakkerij Benth uit Dendermonde, maar het is dus zeker wel vers brood dat we verkopen. En daarnaast ook belegde broodjes. Ik maak ook elke dag soep. Er was nood aan zo’n plek denk ik, aangezien er in Avermaat weinig handel is”, besluit Laura Moens. En dat bewijst ze elke dag!

Odicé is alle dagen van 8 tot 16 uur open, behalve zaterdag. En zondag van 8 tot 13 uur. Meer info via de website.