Met fluohesjesactie wil Open VLD fietsers en wandelaars sensibiliseren

Politiek Zele

Omdat er volgens oppositiepartij Open VLD in Zele nog teveel mensen zijn die op de fiets of te voet ‘onzichtbaar’ zijn in deze donkere dagen deelde de partij fluohesjes uit.

“In deze donkere periode van het jaar en met de huidige coronacrisis merken we dat mensen ’s avonds meer gaan wandelen, lopen, fietsen in een periode waar ze niet veel anders meer kunnen/mogen doen. Open VLD Zele wil op deze manier de zwakke weggebruikers sensibiliseren om zich zichtbaar te maken in het donker”, zegt raadslid Evy Beirnaert. “We merken op dat meer en meer mensen ’s avonds nog op de baan zijn. Gaan wandelen met de hond, een loopje, nog een klein fietstochtje. Dit juichen wij zeker toe. Toch vind ik het jammer dat sommigen zichzelf te weinig beschermen en dus niet gezien worden. In de ochtend of de avond op minder verlichte plaatsen is het enorm aangewezen om als voetganger of fietser iets lichtgevends aan te doen.  Daarom delen wij fluohesjes uit.”

Veiligheid primeert voor iedereen volgens de liberalen. “Dit is niet alleen een boodschap voor onze jeugd maar ook voor de volwassenen. Wij willen dan ook dat de stappers en de trappers gezien worden. Op onze website zetten we twee filmpjes om het verschil met en zonder fluohesje duidelijk te maken.”

 

Foto (c) Open VLD Zele.