756.000 euro subsidie voor vaccinatiecentrum sporthal Appels

Algemeen Berlare Dendermonde Lebbeke

Om de vaccinatiecentra te ondersteunen geeft de Vlaamse regering 65 miljoen euro subsidie. 756.000 euro daarvan gaat naar het centrum in Appels waar de inwoners uit Dendermonde, Lebbeke en Berlare hun prik tegen het virus zullen krijgen.

“Bij de organisatie van zo’n vaccinatiecentrum komt heel wat kijken”, zegt Marius Meremans (N-VA), schepen in Dendermonde. “Deze steun dient dan ook voor zowel de inrichtingskosten van het centrum, de uitbatingskosten, de kosten voor het niet-medisch personeel, de kosten verbonden aan het vervoer voor minder mobiele personen als tot slot ook de kosten verbonden aan de huur van de accommodatie met inbegrip van de energiekosten en de poetskosten. Dit bedrag zal uiteindelijk in drie schijven toegekend worden. Een eerste schijf van 262.000 euro wordt gegeven voor uitbating in de maanden februari en maart, 247.000 euro voor de maanden april en mei als tweede schijf en een derde schijf van nog eens 247.000 euro voor de maanden juni en juli.”

Zaterdag zal het centrum klaar zijn, wanneer er effectief zal gevaccineerd worden is nog niet duidelijk.