Rode Kruis ontvangt bloedgevers in Uitbergen

Algemeen Uitbergen

Volgende week organiseert Rode Kruis-Berlare opnieuw 2 bloedinzamelingen.

“Bloed geven doet leven, een uitspraak die wellicht bekend in de oren klinkt. Maar door op dinsdag 2 februari te komen bloedgeven in Uitbergen, red je niet enkel een mensenleven, maar draag je ook bij aan het voortbestaan van de lokale collectes in Uitbergen. De bloedcollectes in Uitbergen zijn al jaren een vaste waarde, maar de laatste jaren merken we dat de opkomst eerder beperkt is. Door deze lage opkomst dreigen de collectes in Uitbergen in de toekomst mogelijks geschrapt worden. Een minimum opkomst is namelijk van belang om deze collectes levensvatbaar te houden. Als lokale Rode Kruis afdeling zetten wij alles in het werk voor een stevige lokale verankering en zouden we een eventuele schrapping natuurlijk heel jammer vinden. We willen dan ook graag zoveel mogelijk mensen oproepen om te komen doneren in Uitbergen”, aldus Nienke Moernaut, verantwoordelijke Bloed & Plasma van Rode Kruis-Berlare.

De bloedcollecte gaat door op dinsdag 2 februari in CC De Venne, Veerstraat 36 in Uitbergen, tussen 18u30 en 20u30. Wie niet kan komen op dinsdagavond, is natuurlijk ook op maandag 1 februari welkom in de Gemeentelijke Feestzaal van Overmere, Burgemeester de Lausnaystraat 79, tussen 17u en 19u30. Een afspraak maken is verplicht en kan via https://donorportaal.rodekruis.be of 0800 777 00.

 

Foto (c) Rode Kruis.