Groenheraanleg in wijk Lentepark

Algemeen Buggenhout

In de wijk Lentepark wordt nieuw groen aangelegd. De aanplant van 154 bomen, plantvakken en een parkje zijn in de werken voorzien. Waarschijnlijk wordt er dit voorjaar al mee gestart.

Het Lentepark is één van de grootste wijken in Buggenhout. Maar het groen is aan een herziening toe. Dat hadden ze ook bij het gemeentebestuur door en dat wil 325.000 euro investeren daarin. “We hebben de mensen erbij betrokken”, zegt schepen Geert Hermans (CD&V). “Voor corona zijn er inspraakvergaderingen geweest in De Pit. We kiezen voor een peter- en meterschap om het onderhoud te verzekeren. Er zijn er nu al 58 bereid gevonden.”

De werken omvatten het aanplanten van meer dan 154 nieuwe bomen, de aanleg van een parkje en het voorzien van plantvakken. “Onder de bomen wordt een wortelgeleidingssysteem aangebracht, zodat ze geen schade veroorzaken. In totaal wordt ook 445 meter extra onthard”, gaat de schepen verder. “Er komen plantvakken voor in de plaats. En we zullen een buurtparkje aanleggen, met een waterinfiltratiesysteem en een vlonderpad over de waterkom die er ook voorzien is. Het nieuwe groen zal ongetwijfeld extra cachet geven aan de wijk.”