Coronabesmettingen in Molenkouter zijn niet met een variant

Algemeen Wichelen

Uit de resultaten van bijkomende testen in woon-zorgcentrum Molenkouter is gebleken dat nog eens vijf bewoners besmet blijken met het coronavirus. Ook twee medewerkers testten positief.

“Bij 1 bewoner bleek het om een oude besmetting te gaan”, klinkt het in Molenkouter. “Dit maakt dat er momenteel 17 bewoners op de cohorte in de beschermde afdeling wonen. De bewoners stellen het vrij goed en vertonen weinig tot geen symptomen. Ze worden met warme zorgen omringd en we hopen dat het verdere verloop ook gunstig zal evolueren. Gezien er nog steeds bijkomende besmettingen zijn, zal de bezoekregeling voor de Suikerstraat ook verder opgeschort worden tot en met vrijdag 12 februari. Alle mantelzorgers worden driemaal per week opgebeld, raambezoeken zijn steeds mogelijk. Voor de andere afdelingen blijft de bezoekregeling ongewijzigd.”

Naast de bewoners zijn er 10 personeelsleden, 1 vrijwilliger en 1 student positief getest. “Gelukkig kunnen we vanaf volgende week terug een aantal collega’s verwelkomen. Vanuit het labo ontvingen we inmiddels de bevestiging dat de onderzochte stalen niet wijzen in de richting van een variant van het virus. We hopen dat we stilaan het tij kunnen keren en het virus opnieuw onder controle krijgen. We willen al medewerkers en vrijwilligers van harte bedanken voor hun warme zorgverlening in deze harde strijd. Een warme dank je wel ook aan alle familieleden, buren, vrienden voor alle hoopgevende, steunende kaartjes en berichten.”