Atheneum brengt poëzie naar woon-zorgcentra

Algemeen Dendermonde

Op 28 januari is het gedichtendag, een dag waarop de leerlingen van het GO! atheneum Dendermonde hun creativiteit uiten. Gedichten worden gebundeld en aan de woon-zorgcentra bezorgd.

Allemaal samen op school in grote groepen schrijven, dat kan dit schooljaar uiteraard niet. Jirka Claessens, leerkracht Nederlands, bedacht een alternatief: “Ik puzzelde een dichtwedstrijd in elkaar maakte samen met de collega’s de leerlingen warm om mee te doen. Het overkoepelde thema is dit jaar “samen”. Daarom krijgen niet alleen de winnaars zelf een prijs, maar zullen we de gedichten bundelen en bezorgen aan woon-zorgcentra om daar de mensen een hart onder de riem te steken.”

De hele week worden leerlingen ondergedompeld in poëzie, met elke dag een nieuw gedicht op Smartschool. “Ook al zijn er minder lessen in de klas, GO! atheneum Dendermonde past alle initiatieven aan en blijft een warme school, met tijd voor creativiteit.”

 

Foto (c) GO! Atheneum Dendermonde.