Gemeente lanceert vrijdagmarkt

Algemeen Serskamp

De gemeente Wichelen lanceert een nieuwe markt, helemaal in het teken van de korte keten. Ze zal telkens op de tweede vrijdag van de maand tussen 15 en 18 uur plaatsvinden aan ‘t Ankerpunt in Serskamp.

“Korte keten staat voor lokale producten, rechtstreeks van bij de boer of kweker op jouw keukentafel”, klinkt het. “Geen bereisde groenten en fruit, geen vlees dat kilometers heeft afgelegd, neen, allemaal lekker(s) van bij ons! Regionaal gekweekt en geteeld. Om dit duurzame proces te stimuleren organiseren we elke 2de vrijdag van de maand de vrijdagmarkt.” Een eerste keer op vrijdag 12 februari van 15 tot 18 uur onder de luifel van JCC ’t Ankerpunt in Serskamp.

“Meer info staat op onze gemeentelijke website. Het geheel kadert binnen het ‘klimaatplan Wichelen 2030’, om de CO2-uitstoot met 40% te reduceren.”

Beeld (c) Gemeente Wichelen.