HEIKANT | D’Hollander stopt, Fierens en Poppe komen over van Eendracht

Voetbal Zele

Bij tweedeprovincialer Heikant Zele blijft de spelerskern grotendeels samen. Lennert D’Hollander gaf aan te zullen stoppen met voetballen, de meeste andere spelers tekenden bij. Er werden ook twee toptransfers gedaan: Michaël Poppe en Raf Fierens komen over van de buren van Eendracht.

“Lennert D’hollander wil meer tijd voor zijn gezin en stopt”, klinkt het bij Heikant. “Toch hopen we hem nog regelmatig op Ter Heide te mogen begroeten. De jongeren Aleks Malusha en Benhamin Nyakoh mogen bij een andere club op zoek gaan naar meer speelgelegenheid, al kunnen ook onze beloftenploegen een opvangnet zijn. Omdat onze in het voetbal uitzonderlijke lange samenwerking een beter einde verdient dan dit door corona geteisterde seizoen, gunt onze sportieve cel hoofdtrainer Geert Mertens nog een zestiende campagne aan het roer van ons eerste elftal. De net voor de tweede lockdown als vervanger van de naar Hamme-Zogge vertrokken Wannes Anrys aangestelde Bart De Baets zal hem assisteren. Jurgen Heirewegh blijft loyaal de keepers trainen. Net als dit seizoen nemen Tim Bracke en Glenn Kesteleyn de beloften onder hun hoede.”

Verloren zoon

Michaël Poppe – (c) Heikant Zele.

Raf Fierens komt over van de buren van Eendracht Zele. “In ons met eindronde beloond superseizoen 2017-2018 kroonde Raf Fierens zich tot topschutter in tweede provinciale C. Ondanks een nieuw akkoord kon hij toen niet aan de lucratieve lokroep van TK Meldert weerstaan. Zijn geluk was daar echter van korte duur”, zeggen ze bij Heikant. “De voorbije twee jaar speelde Raf in eerste provinciale voor buur Eendracht Zele waar hij met zijn mooie statistieken mee resultaat bepalend was. Wij toonden ons na het akkefietje uit het verleden niet rancuneus. Toen Raf een terugkeer zag zitten, sloten we hem zoals in de parabel van de verloren zoon graag terug in de armen. Raf gaat terug vlammen op Ter Heide. Wij brengen nu al de handen op elkaar om zijn doelpunten te vieren.”

Met de 27-jarige Michael Poppe komt deze zomer nog een tweede speler van buur Eendracht Zele de tweedeprovincialer versterken. “De bij Eendracht Zele en VW Hamme opgeleide Zelenaar brengt een pak ervaring mee. Voor zijn vier jaar op Ter Elst maakte hij immers zeven seizoenen mee het mooie weer bij SK Berlare op nationaal niveau. Zijn voetballend vermogen is de grootste troef van onze nieuwe middenvelder en met zijn gave traptechniek en kopbalsterkte zal hij zonder twijfel regelmatig zijn goaltje meepikken.”

 

Foto’s (c) KFC Heikant Zele.