Vermeende oplichter opgepakt door politie

Algemeen Dendermonde

Zondag werd een man die ervan verdacht wordt cd’s te verkopen voor een onbestaande dierenopvang opgepakt in Sint-Gillis.

Sinds november werd er melding gemaakt van de praktijken die een wat kleinere grijze man met een opvallend blauw zakje bij zich uitoefende, vooral op grondgebied Sint-Gillis. Op haar Facebookpagina meldde de politie dat de persoon in kwestie zondag werd gesignaleerd in de Cleophas Heyvaertstraat in Sint-Gillis. Een patrouille kon de man aantreffen en meenemen naar het secretariaat.

Hij verkocht cd’s deur aan deur en maakte de mensen wijs dat de opbrengst naar een dierenopvangcentrum met plek voor 3.000 dieren in Schoonaarde zou gaan. Zo’n centrum bestaat echter niet. Voor hoeveel feiten de man ondertussen in aanmerking komt is niet duidelijk. Het onderzoek loopt.