Niemand onder invloed bij controles tijdens Weekend Zonder Alcohol

Algemeen Dendermonde

De politie hield het voorbije weekend controles. Niemand werd betrapt onder invloed van drugs of alcohol.

“Gisterenavond sloten we het ‘Weekend zonder alcohol’ af met verkeerscontroles te Sint-Gillis-bij-Dendermonde, Baasrode en Grembergen. Er werden 101 voertuigen gecontroleerd, waarbij we op een coronaveilige manier de bestuurders onderwierpen aan een alcohol- en drugstest. Daarnaast werden de verplichte documenten nagekeken op hun geldigheid. Bijzonder aan deze actie waren de sleutelhangers voor de bestuurders die wél onder invloed reden (https://www.nonbob.be/nl). Deze weekendactie had zijn naam alvast niet gestolen. Er werd geen enkele bestuurder betrapt op het rijden onder invloed”, klinkt het bij de politie.

“Er werden wel processen-verbaal opgesteld voor het niet kunnen vertonen van een rijbewijs (2), een vervallen keuring, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het niet respecteren van het tonnageverbod. Bedankt aan al de bestuurders die hun verantwoordelijkheid namen en konden verder rijden met de juiste sleutelhanger!”