KaHo Zogge gesloten omwille van coronabesmettingen

Algemeen Hamme

Omwille van het oplopende aantal coronabesmettingen zijn er maatregelen genomen in verschillende scholen in Hamme. KoHA in Zogge is zelfs volledig gesloten.

Er duiken steeds meer corona-uitbraken op in verschillende scholen in Vlaanderen. Ook enkele scholen in Hamme zijn de afgelopen dagen getroffen door coronabesmettingen. Om geen verder risico te nemen, werd er in overleg met de schooldirecties, het CLB en de lokale veiligheidscel beslist om adequaat te handelen.

In Gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen is 1 kleuterklas in quarantaine, in KOHa Sint-Pieter (afdeling De Ring) zijn 3 kleuterklassen in quarantaine, in KOHa H. Familie (afdeling Dr. Hyleboslaan) zijn 2,5 kleuterklassen in quarantaine en KOHa Zogge is volledig gesloten. Alle leerlingen, leerkrachten en medewerkers zitten in quarantaine. De leerkrachten en schoolmedewerkers werden er maandag getest.

Dinsdag komt het mobiel team van UZ Gent ter plaatse komen om alle schoolkinderen van KOHa Zogge testen op het coronavirus. De ouders werden op de hoogte gebracht door de betrokken schooldirectie. Naar analogie met de genomen maatregelen voor KOHa Zogge zullen – gedurende de quarantaineperiode – ook de lessen van de academie op de schoolsite opgeschort worden. De lokale veiligheidscel wil nogmaals oproepen om strikt de veiligheidsmaatregelen te volgen en je aan de 6 gouden regels te houden.