Boetes voor zeventien chauffeurs die lading niet goed vastmaken

Algemeen Buggenhout Lebbeke

De politiezone Buggenhout-Lebbeke organiseerde zaterdag een verkeerscontrole, met bijzondere aandacht voor alcoholintoxicatie/drugs in het verkeer en zekering van de lading.

60 voertuigen (personenwagens met aanhangwagen, lichte vrachtwagens en vrachtwagens) werden gecontroleerd op ladingzekering, alcohol en drugs. Geen enkele van de bestuurders reed onder invloed van alcohol of drugs. Bij 17 van de gecontroleerde voertuigen bleek de lading onvoldoende te zijn vastgemaakt. Voor elk van de bestuurders werd een proces-verbaal opgesteld.

De boetes variëren, afhankelijk van de voertuigcategorie (personenwagen, lichte vrachtwagen, vrachtwagen) van € 116 tot € 1.000. Daarnaast werden er nog 3 onmiddellijke inningen opgesteld van € 116 voor het gebruik van de GSM, 2 onmiddellijke inningen omdat de bestuurders het oranje verkeerslicht hebben genegeerd terwijl ze nog veilig konden stoppen en 1 onmiddellijke inning omdat de nummerplaat op de aanhangwagen verschillend was van deze van het trekkend voertuig.