Aantal besmettingen in Molenkouter loopt op tot 22

Algemeen Wichelen

De corona-uitbraak in woon-zorgcentrum Molenkouter gaat verder. Ondertussen zijn er dertien bewoners en negen medewerkers positief getest.

“Het virus treft ons wederom heel hard. De voorbije dagen werden opnieuw heel wat testen gedaan. De resultaten zijn weinig hoopvol, inmiddels hebben we 13 bewoners van de beschermende afdeling, 1 vrijwilliger, 1 student en 7 medewerkers van de Suikerstraat die positief getest zijn. De cohorte op de afdeling Suikerstraat wordt momenteel uitgebreid. Op deze manier kunnen de bewoners toch in hun vertrouwde omgeving blijven. De crisiscel volgt de situatie van heel nabij op. Op dinsdag doen we een algemene testing van het volledige Woonzorghuis en uiteraard ook de bewoners van de getroffen afdeling”, klinkt het.

De grote uitbraak valt voor iedereen heel zwaar. “We doen er dan ook alles aan om het virus zo snel mogelijk de pas af te snijden. Daarom dat we dagelijks testen om als het ware een dam op te bouwen tegen het virus. Ons enige doel is om zo snel als mogelijk de verspreiding van het virus te stoppen. We begrijpen dat dit ook voor de getroffen families heel zwaar is, maar willen meegeven dat we er alles aan doen om hun geliefden de beste en vooral warmste zorgen te geven.”

Foto (c) Woonzorghuis Molenkouter.