RECEPT: Verse fishsticks met spinaziepuree

De Smaakmadam

Een echte topper voor de kinderen, maar deze keer volledig versgemaakt. Eens gemaakt en geproefd, wordt het moeilijk om nog terug te gaan naar de diepvriesversie.

Je kan hier elke soort vaste witte vis voor gebruiken, maar schelvisfilet of wijtingfilet zijn minder duur om te gebruiken dan bijvoorbeeld kabeljauw.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800g visfilets (ik gebruikte schelvis)
  • 2 eieren
  • 1 eidooier, bewaar het eiwit
  • 50g polenta (maïsgriesmeel)
  • 100g panko (Japans grof broodkruim)
  • het mengsel van polenta en panko geeft een stevig en krokant korstje.
  • 100g bloem
  • peper en zout
  • 800g aardappelen
  • 400g verse spinazie
  • melk
  • eventueel een klontje boter voor in de puree
  • nootmuskaat
  • arachideolie of zonnebloemolie

Hoe ga ik te werk?

  1. Schil de aardappelen, kook ze met een snuif zout. Giet af als ze gaar zijn.
  2. Spoel de spinazie grondig en stoof in wat olijfolie aan, kruid met peper en zout. Giet af om het overtollige vocht te verwijderen.
  3. Mix de spinazie, zo krijg je een mooie gladde puree.
  4. Plet de aardappelen, voeg de spinazie, de eidooier, wat melk en een snuifje nootmuskaat toe. Voeg eventueel wat boter toe.
  5. Zet 3 schaaltjes klaar om de vis te paneren.
  6. Doe in 1 schaaltje de 2 eieren + het eiwit dat je bewaarde. Klop goed los.
  7. Doe de bloem in het 2e
  8. Mix de panko kort in de blender en meng met de polenta. Doe dit in het 3e
  9. Versnijd nu de vis. Om niet uit elkaar te vallen doe je dit best als volgt: snijd eerst in de lengte in lange repen van ongeveer 3 cm breed en verdeel dan elke reep in stukken van ongeveer 8cm.
  10. Kruid de reepjes vis goed af met peper en wat zout.
  11. Haal de reepjes vis eerst door de bloem en klop er zachtjes op zodat de overtollige bloem wordt verwijderd.
  12. Haal ze nu door het ei en dan door het panko-polentamengsel.
  13. Bak de fishsticks in de frituurpan op 180° of verhit een laag plantaardige olie in een kookpot en bak ze daarin. Bak zeker niet te veel tegelijk. Een 3-tal minuten per fishstick is voldoende.
  14. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  15. Serveer samen met de spinaziepuree.

Smakelijk!