Premie voor renovatie gevels handelszaken of leegstaande panden blijft

Algemeen Dendermonde

De verlenging van het subsidiereglement voor de gevelrenovatie van handelspanden en de renovatie van leegstaande handelspanden werd op de gemeenteraad van Dendermonde goedgekeurd.

Vanuit de oppositie kwam wel een opmerking. “We stellen ons vragen bij de uitsluitingen voorgesteld in het subsidiereglement”, zegt Niels Tas (SP.A). “Bepaalde sectoren in de binnenstad worden uitgesloten voor gevelrenovatie. Zo zou bijvoorbeeld een uitbater van een frituur daar geen recht op hebben, maar de uitbater van een afhaalpastarestaurant wel. Rare kronkels die niet helemaal kloppen volgens ons.”

Het reglement werd overgenomen van de Vlaamse overheid. “We ontvangen 75.000 euro subsidie en leggen er nog eens 75.000 euro naast”, maakt schepen van Financiën Dirk Abbeloos (CD&V) duidelijk. “Het gaat om terechte opmerkingen van de oppositie en heb daarom opheldering gevraagd. De diensten zeggen dat we het moeten toepassen zoals we het vanuit de overheid hebben gekregen, maar we gaan wel navragen hoe we het effectief moeten interpreteren.”