Adoremus verkoopt wijnen uit Spanje en Portugal (en koffie)

Dendermonde Lifestyle

Wijnen uit Spanje en Portugal, ze voeren de hoofdtoon bij Adoremus in de Brusselsestraat in Dendermonde. Zaakvoerder Patrick Van Der Heyden is een absolute kenner.

Corona doet ons nadenken. Ook Patrick Van Der Heyden die in Temse een zeer drukke horecazaak runde. De man is een zestiger en vond het tijd om van koers te veranderen, zonder de passie voor wijn te verliezen. Dichter bij huis kwam Patrick uit bij een pand in de Brusselsestraat in Dendermonde, perfect om een gezellige wijnhandel te starten, gespecialiseerd in godendranken uit Spanje en Portugal. “Ik ben afkomstig van Dendermonde, woon er ook en het was dus een beetje thuiskomen”, zegt Patrick Van Der Heyden. “Al had het deel van de Brusselstraat van aan het Heldenplein tot de rotonde met de Leopoldlaan een tijdje geleden niet de beste naam. Maar ik moet zeggen dat het helemaal heropleeft. Hier woont en werkt een mix van culturen, ik voelde mij meteen goed. Hier slaan de mensen nog een praatje vanuit hun raam.”

Naast wijnen biedt Patrick ook koffie aan in Adoremus. “Ik doe enkel nog wat ik graag doe. Plus, ik rijd elke dag vrolijk met mijn fiets naar mijn zaak. En dat liefst nog tien jaar. Mijn liefde voor de wijnen uit die landen wil ik op de mensen over brengen. Daarbij maak ik regelmatig duidelijk dat een goede fles geen stukken van mensen hoeft te kosten. Ik wil vooral niet dat de verkeerde wijn bij de juiste persoon terechtkomt.”

De naam van de zaak verwijst naar – hoe kan het ook anders – een fles wijn. “Wijn is en blijft een passie, maar het werd teveel. Mijn vrouw en ik konden niet meer doen wat we graag wilden en dat was onze kennis en de verhalen over de flessen die we hadden openstaan delen met de klanten. Ik werkte ook honderd uur per week en denk dat ik sukkelde met een burn-out en toen alle winkels en zaken dicht moesten bij de eerste coronapiek was het snel duidelijk dat het tijd was voor iets anders. Het is Adoremus geworden, de naam verwijst naar wat voor mij de lekkerste wijn is die ik ooit heb gedronken, uit de streek rond het Spaanse Valladolid.”